Εύκολο και νόστιμο σουφλέ με ψωμί του τοστ
Ένα πεντανόστιμο σουφλεδάκι με απλά υλικά, χωρίς κρέμα γάλακτος που μπορεί να έχει και την πιο light εκδοχή του, αν χρησιμοποιήσετε τυριά με χαμηλά λιπαρά και γαλοπούλα αντί για μπέικον.
Για ένα μεγάλο πυρέξ χρειαζόμαστε:
- 1 συσκευασία ψωμί του τοστ
- 8 φέτες ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- 8 φέτες μπέικον επίσης σε λωρίδες
- 300 γρ. περίπου τριμμένο κασέρι
- 300 γρ. περίπου γκούντα τριμμένο
- 3-4 αβγά
- 4-5 φλ. γάλα
Κόβουμε την κόρα από το ψωμί και το στρώνουμε στο πυρέξ, αφού πρώτα βουτήξουμε κάθε φέτα στο γάλα, ώστε να καλυφθεί ολόκληρος ο πάτος του σκεύους. Ανακατεύουμε το μισό κασέρι και το μισό γκούντα με όλο το ζαμπόν και το μπέικον και στρώνουμε αυτό το μείγμα πάνω από τις φέτες ψωμιού στο πυρέξ. Στρώνουμε από πάνω και άλλη μία στρώση ψωμιού χωρίς κόρα, βουτηγμένο στο γάλα. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και αφού χτυπήσουμε τα αβγά, τα αναμειγνύουμε με το γάλα (περίπου 3 φλ.) και περιχύνουμε το σουφλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου